Szoftverfejlesztői állások az EU-ban: Miért Máltán?

Máltán virágzik a gazdaság, és az ország az egyik népszerű célpontja azoknak a fiataloknak (és kevésbé fiataloknak), akik az Európai Unióban szeretnének dolgozni és élni.

Nem csak a gazdaság (amely az Európai Unió egyik legjobb teljesítője) vonzza ide az ide költöző embereket olyan közeli helyekről, mint Olaszország és Magyarország, és olyan távoli helyekről is, mint Brazília.

Málta időjárása és a mediterrán életstílus, az évi 300 napos napsütés, a biztonságos hírnév és a jó minőségű közszolgáltatások rendkívül vonzó célponttá teszik az országot az ide költözők számára.

Ha még ez sem győzött meg, következzen néhány a számos ok közül, ami miatt érdemes megfontolni a Máltára költözést és az itteni munkát.

Virágzó gazdaság számos munkalehetőséggel:

Málta az Európai Unió egyik legjobban teljesítő tagállama, ahol rengeteg a munkalehetőség, különösen, ha többek között a szoftverfejlesztés, digitális marketing, pénzügyi szolgáltatások, egészségügy és turizmus területén dolgozol. Málta gazdaságának alapját elsősorban a szolgáltatások alkotják, és az ország a szoftverfejlesztés, pénzügyi szolgáltatások, blockchain, AI és játékipar vezető szereplőjeként tett szert elismertségre.

Az EU-tagság azt jelenti, hogy az EU bármely állampolgára automatikusan Máltára költözhet és munkát vállalhat.

Mediterrán életstílus:

Málta mediterrán klímának és életstílusnak örvend. A tél enyhe, a nyár forró, a tavasz és az ősz pedig nagyon kellemes. Az ország ugyanakkor nagyon biztonságos, és ezen felül nagyszerű életstílust tesz lehetővé mind az öregek, mind a fiatalok számára. Az ország éjszakai élete pazar, ugyanakkor ideális hely a gyermeknevelésre vagy a nyugdíjba vonulásra.

Történelem, kultúra, rengeteg program és látnivaló:

A Földközi-tenger közepén fekvő földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően Málta színes történelemben osztozik minden olyan civilizációval, amely valaha is erre a térségre vetette a szemét. A neolitikum titokzatos népeitől, akik a kor legrégebbi és legfontosabb templomait hagyták maguk mögött, a föníciaiakon és karthágóiakon, rómaiakon, bizánciakon, arabokon, spanyolokon és portugálokon keresztül az újabb korokban a franciákig és britekig. Közös történelem, amelynek örökségét mindenki élvezheti.

Ez az örökség nem csak a számos látnivalóban nyilvánul meg, hanem Málta kultúrájában, eseményeiben és ételeiben is.  Mindenki talál magának valamit.

Rendkívül jó közlekedés:

Bár Málta sziget, nagyon jó tengeri és légi közlekedési kapcsolatai vannak. Minden nagyobb európai légitársaság, beleértve a fapados Ryanairt és EasyJetet üzemeltet itteni járatot, amelyek a legtöbb európai célállomást elérik, többek között Olaszországot (Bari, Bologna, Cagliari, Catania, Milánó, Nápoly, Pescara, Pisa, Róma, Turin és Treviso), Lengyelországot (Gdansk, Krakkó, Poznan, Wrocław), az Egyesült Királyságot (Aberdeen, Belfast, Birmingham, Bournemouth, Bristol, East Midlands, Edinburgh, Glasgow, Leeds, London, Luton, Manchester), valamint Ausztriát, Belgiumot, Csehországot, Dániát, Észtországot, Franciaországot, Németországot, Görögországot, Magyarországot, Írországot, Izraelt, Lettországot, Litvániát, Luxemburgot, Marokkót, Norvégiát, Hollandiát, Portugáliát, Oroszországot, Szlovákiát, Spanyolországot, Svédországot, Svájcot, Tunéziát és Ukrajnát. A lista egyre nő!

Máltáról Szicíliára (Pozzallóba) is nagyon gyorsan el lehet jutni egy gyors katamaránszolgáltatással. A járatok naponta indulnak, valamint más hajók is a világ különböző pontjain található kikötőkbe.

Nagyszerű közszolgáltatások, beleértve az (ingyenes) egészségügyi ellátást és oktatási rendszert:

Málta csúcsminőségű egészségügyi rendszerrel dicsekedhet, amely az EU minden polgára számára elérhető, valamint a külső országból érkezők számára is, azt követően, hogy bizonyos ideig itt dolgoztak, és hozzájárultak a máltai országos egészségbiztosítási rendszerhez. Máltán egyetlen központi kórház van. Ezen felül szigetszerte kisebb egészségügyi központok működnek, valamint néhány magánkórház és -klinika. Ezen felül Máltán a közoktatás mindenki számára ingyenes, és az oktatás színvonala magas.

Vendégszerető nép:

A máltaiak híresek a vendégszeretetükről, aminek köszönhetően a legtöbben otthon érzik magukat. Ezt elősegíti, hogy majdnem minden máltai beszél angolul, és meglehetősen sokan beszélnek más nyelveket is, például az olaszt, franciát, spanyolt és németet. Ez nem jelenti, hogy mindenki tökélesetes lenne, hiszen minden kosárban lehet találni férges almát.  A máltaiak azonban általánosságban tisztelettel viselkednek a vendégekkel.

Elég volt ennyi, hogy meggyőzzünk a költözésről? Szeretnél tovább beszélgetni velünk erről? Ha igen, küldj nekünk e-mailt a info@personasrecruiting.com címre.